Alexandru Oleinic a pierdut războiul cu Parlamentul Curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Oleinic, ex-ministrul Tehnologiilor Informaționale
Alexandru Oleinic, ex-ministrul Tehnologiilor Informaționale

După un an de judecată, ex-ministrul Tehnologiilor Informaţionale, Alexandru Oleinic, a pierdut procesul intentat Iniţiativei Civice pentru un Parlament Curat (ICPC). Candidat la anticipatele din 2010, amn-istul s-a plâns că i-a fost lezată onoarea şi demnitatea în campania „Cunoaşte-ţi candidatul!", fiind inclus în „lista neagră".

Judecătoria sectorului Centru a respins acțiunea ca nefondată. Fostul demnitar a anunțat că va contesta decizia. „Apreciez libertatea de exprimare, dar nu putem să învinuim oamenii pur și simplu. Am fost prezentat ca un infractor, fără dreptul moral să candidez. De fapt, au fost arătate niște cifre, fără argumente, iar auditul Curții de Conturi la care s-a făcut referire a fost o comandă politică, o răfuială a comuniștilor cu mine", a spus Oleinic. Inițial, el cerea despăgubiri de 2 milioane de lei, iar când a trebuit să achite taxa de stat le-a micşorat până la 100.000 de lei.

Acum un an, ICPC a mai fost acţionat în judecată de Ştefan Urâtu (PL) şi de două formaţiuni, PD şi PCRM. Procesele sunt încă pe rol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite