Alertă de incendiu la liceul Ştefan cel Mare din Chișinău! 7 autospeciale cu pompieri au ajuns acolo pentru a acorda primul ajutor. Vezi UPDATES!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Administraţia liceului a solicitat ajutorul Departamentului Situaţii Excepţionale în această dimineaţă. Potrivit serviciului de presă al DSE, clasa de chimie a şcolii este plină de fum.

Update, ora 10.44: În momentul producerii deflagrației, în laboratorul de chimie se aflau profesoara Serafima Gurev, în vârstă de 61 de ani și 23 de elevi de clasa a XII-a.

Update, ora 10.28: Copilul intoxicat, internat la Spitalul de Urgență, se numește Sergiu Grabulțchi și este în clasa a XII-a. Directorul liceului spune că elevul a participat la stingerea incendiului.

Update, ora 10.24: Din liceu au fost evacuate 800 de persoane, majoritatea elevi. Și profesoara de chimie a suferit intoxicații, însă nu a necesitat spitalizare.

Pompierii ajunși la fața locului spun că suprafața arsă este de patru metri pătrați, incluzând o masă și un dulap. Substanțele chimice din laborator nu au fost atinse de flăcări.

Update, ora 10.09: Din declarațiile elevilor reiese că se aflau la orele de curs, când profesoara de chimie a introdus un dispozitiv în priză.

Cel mai probabil, incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit și aprinderea unor fragmente din plastic care au căzut pe un teanc de hârtii.

Profesoara de chimie a suferit arsuri pe față, iar un elev a ajuns la Spitalul de Urgență cu intoxicații.

Update, ora 10.05: Directorul liceului, Sergiu Axînte, a spus că de mâine toți elevii vor putea reveni în sala de chimie, unde a avut loc deflagrația.

La faţa locului au ajuns 7 autospeciale. Deocamdată nu se ştie dacă au izbucnit flăcări.

Cadrele didactice și copiii au fost evacuați din liceu.

Vom reveni cu noi informații.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite