Alertă cu bombă în trenul Moscova-Chişinău. Geniştii nu au găsit niciun obiect explozibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Trenul care circulă pe linia Moscova-Chişinău a fost oprit în această dimineaţă la Vălcineţ, Ocniţa în urma unei alerte cu bombă. Oamenii legii au reţinut persoana care a lansat alarma. Este vorba de un cetăţean al Federaţiei Ruse, în vârstă de 46 ani, care se afla în trenul Moscova-Chişinău, într-o stare avansată de ebrietate.

Potrivit autorităţilor, alerta cu bombă a fost anunţată aproape de ora 5.00, iar pasagerii ambelor trenuri, Chişinău - Moscova şi Moscova - Chişinău, au fost evacuaţi. În fiecare tren se aflau peste 900 de pasageri. Geniştii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au încheiat verificările trenului de pe cursa Chişinău-Moscova. La bordul garniturii nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv. Trenul urmează să-şi continue drumul spre destinaţie. La fel, îşi va urma itinerarul şi celălalt tren oprit pentru verificări, de pe cursa Moscova-Chişinău, transmite Info-prim Neo.

„Călătorii din vagonul cinci, unde s-a anunțat că ar putea fi această bombă au fost evacuați. De asemenea au fost evacuați și ceilalți pasageri. Oamenii au fost cazați în gară. Li s-au oferit apă și mâncare, iar la fața locului este și un medic care poate să-i ajute în caz de necesitate. A fost expediată și echipa de geniști care va examina acest vagon. Cât despre apel, acesta a parvenit la serviciul de grăniceri al Ucrainei, aproximativ la ora 5.10 minute de pe un număr înregistrat în străinătate.Informația a fost transmisă la direcția Poliției de Frontieră Otaci. Urmeză ca geniștii să verifice această informație", a declarant Eugen Onică, purtătorului de cuvânt al MAI pentru Publika TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite