Agenţii de circulaţie care vor pica testele îşi vor căuta de lucru în alte structuri ale MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Rutieră din Republica Moldova
Poliţia Rutieră din Republica Moldova

Angajaţii Direcţiei Poliţie Rutieră care vor pica testele de reevaluare a capacităţilor şi aptitudinilor profesionale nu se pot regăsi în structură, a declarat pentru Info-Prim Neo şeful direcţiei, Serghei Diaconu.

Potrivit lui Diaconu, dacă angajaţii dau dovadă de incapacitatea de a ocupa o funcţie, vor trebui să se regăsească într-o altă structură a Ministerului Afacerilor Interne sau vor fi disponibilizaţi.

„În conformitate cu legislaţia, în decurs de două luni persoanele fie se regăsesc într-o altă structură a Ministerului Afacerilor Interne, fie sunt eliberaţi din serviciu", a menţionat Serghei Diaconu. În cazul în care angajaţii vor demonstra deficienţe la anumite capitole, dar pot fi reeducaţi, vor fi îndreptaţi la cursuri de instruire. „Am făcut analiza funcţională a instituţiei şi, respectiv, acum, când suntem în proces de reformă, trebuie să vedem exact cu ce persoane lucrăm, unde sunt problemele şi cum le rezolvăm", a notat şeful Direcţiei Poliţie Rutieră.

Începând cu 24 septembrie curent, colaboratorii Poliţiei Rutiere din întreaga ţară sunt supuşi unei reevaluări. Aceasta are loc în două etape - atestarea pregătirii şi formei fizice şi aprecierea capacităţilor şi aptitudinilor profesionale. Pentru aprecierea rezultatelor a fost creată o comisie din 11 specialişti din diferite instituţii, inclusiv Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), mediul academic şi Consiliul Naţional de Participare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite