Agenţii de circulaţie, fără gumă de mestecat şi doar cu o sută de lei în buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Rutieră din Republica Moldova
Poliţia Rutieră din Republica Moldova

Reguli noi la Poliţia Rutieră. Şeful direcţiei, Serghei Diaconu, a semnat o dispoziţie prin care interzice subalternilor să oprească neîntemeiat vehiculele, să reţină şoferii mai mult de trei minute în cazurile în care nu necesită documentarea contravenţiei, precum şi pe un termen mai mare 15 minute, în cazul întocmirii procesului-verbal contravenţional.

La fel, Diaconu interzice agenţilor de circulaţie:

să pretindă bani, bunuri materiale sau alte recompense de la participanţii la trafic;
să discute cu şoferii pe teme ce nu se referă la subiectul contravenţiei;
să aibă convorbiri telefonice în timpul serviciului în alte scopuri, decât cele de serviciu;
să deţină mai mult de 100 de lei;
să consume alcool în timpul serviciului, dar şi să fumeze;
să mănânce sau să rugume gumă de mestecat, cu excepţia repausului regulamentar, care va fi efectuat în afara zonei postului de patrulare.

Serghei Diaconu a venit în funcţia de şef al Direcţiei Poliţie Rutieră la începutul lunii august, după ce ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, l-a demis pe Sergiu Armaşu.

Din start, Diaconu a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook, anunţându-şi prietenii şi rudele că „nu vede noua funcţie ca pe un salt spre fericire, ci ca pe o mare responsabilitate într-un domeniu în care sunt foarte multe de făcut".

„Sper ca fiecare dintre voi să aibă o atitudine responsabilă şi să nu admită nici măcar în gând posibilitatea de a apela pentru favoruri legate de funcţia în care am fost numit", scria Serghei Diaconu pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite