Află cât sânge a donat prim-ministrul Vlad Filat, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat a îndemnat toți cetățenii să participe la colectarea de sânge
Premierul Vlad Filat a îndemnat toți cetățenii să participe la colectarea de sânge

Oameni simpli, militari, miniștri și premieri au participat astăzi la donarea benevolă de sânge. Prim-ministrul Vlad Filat a dat un exemplu tuturor cetățenilor, oferind 400 de mililitri de sânge, la punctul mobil amplasat în grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt".

Solicitat de jurnalişti, Premierul a spus că nu este prima dată cînd donează sânge, de aceea nu a avut emoţii. „Această zi foarte importantă, care ne face să fim mai atenţi unii cu alţii şi mai buni. Sper că sângele donat va merge către cei care au mare nevoie de acesta", a spus prim-ministrul.

image

Alături de premier, și ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, precum și cel al Apărării, Vitalie Marinuță, au stat la coadă pentru a colecta sânge.
„Sângele reprezintă un dar nepreţuit, care nu poate fi cumpărat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoana la alta",a comentat Marinuță, însoțit de studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun", care s-au oferit să susțină și ei această acțiune civică.

image

Toți donatorii au primit la final câte un certificat care confirmă transfuzia făcută, dar şi un pachet cu lichidele necesare pentru persoana care donează sânge.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite