Află cum va fi vremea în următoarele trei zile. Codul galben de inundații rămâne în vigoare până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la începutul săptămânii în unele regiuni ale țării va ploua, spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi, cerul va fi senin și vom scăpa de ploi.

Mâine, în Capitală se vor înregistra 21 de grade Celsius ziua și 11 grade Cesius noaptea. În regiunea de nord a țării, mercurul din termometre va indica 20 de grade Celsius ziua și 10 grade Celsius noaptea, iar pe alocuri sunt posibile ploi slabe. În sudul Moldovei, mercurul din termometre urca până la 22 de grade Celsius ziua şi 12 grade Celsius noaptea. Pentru această perioadă vă recomandăm să nu vă uitați umbrelele acasă.

Marți, în Capitală se vor înregistra 24 de grade Celsius ziua și 13 grade Celsius noaptea. În Nordul Moldovei termometrele vor indica 23 de grade Celsius ziua și 12 grade Celsius noaptea. În sudul țării se vor înregistra 25 grade Celsius ziua și 14 grade Celsius noaptea.

Miercuri, ploile continuă doar în centrul și sudul Moldovei. În Capitală se vor înregistra 24 de grade Celsius ziua și 14 grade Celsius noaptea. În regiunea de nord a Moldovei, termometrele vor arăta 23 de grade Celisus ziua și 13 grade Celsius noaptea. La Sud vor fi 25 de grade Celsius ziua, iar seara acestea vor coborî până la 15 grade Celsius.

De asemenea, meteorologii avertizează că în legătură cu ploile puternice căzute, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează o viitură pluvială. Astfel, codul galben de inundații rămâne în vigoare până pe 30 mai. Pe sectorul satul Criva - orașul Costeşti se prevede creşterea nivelului apei cu peste doi metri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite