Află ce șanse ai să studiezi în universitățile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat cifra de şcolarizare pentru studii universitare
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat cifra de şcolarizare pentru studii universitare

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă alocată instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru anul universitar 2012-201. Este vorba de 2.800 de locuri.

Locurile sunt alocate pentru tineri de origine română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi etnici români cu domiciliul stabil în străinătate.

Astfel, potrivit unui comunicat, Ministerul Educaţiei a aprobat 1.910 locuri, dintre care 700 cu bursă, iar 1210 fără bursă. Acestora li se adaugă alte 390 de locuri destinate extensiilor universitare din Bălţi şi Cahul, care funcţionează în Republica Moldova sub coordonarea Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi și respectiv a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi.

De asemenea, au fost alocate alte 500 de locuri în universităţile de stat din România pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, care au obţinut diplomă de bacalaureat în România. Dintre acestea, 300 de locuri sunt cu bursă, iar 200 fără bursă şi fără plata taxelor de şcolarizare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite