Află ce poţi găsi la Salonul internațional de carte de la Biblioteca Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Adevărul“ vă așteaptă la Salonul internațional de carte
„Adevărul“ vă așteaptă la Salonul internațional de carte

Colecţiile din colecţia „Adevărul", a altor edituri din 18 ţări, dar şi a misiunilor diplomatice din Republica Moldova pot fi găsite la cea dea 21-a ediţie a Salonului internaţional de carte, ce are loc la Biblioteca Naţională.

Astăzi, la Biblioteca Națională a fost deschis Salonul internațional de carte. Evenimentul a început cu mesaje de felicitare cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Naţionale şi cu Ziua Limbii Române. „Este un moment de indentificare culturală a scriitorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Unul de unire, ce atestă şi exprimă unirea noastră spirituală, culturală şi lingvistică", a declarat Arcadie Suceveanu , președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, în cadrul deschiderii Salonului de carte. Un mesaj de felicitare a fost rostit şi de poetul roman Florin Iaru. „Soarta noastră este îngemănată într-o lume foarte ciudată. Pe vremuri, în România dacă ai fi vrut să citeşti nişte cărţi spceciale din istoria literaturii române, nu puteai. Dacă avea prieteni scriitori care părăsiseră ţara, nu-i puteai citi pentru că erau informaţii secrete. Dar vă jur, nu mi-aş fi putut închipui niciodată că unui popor îi este interzis accesul la propriile cărţi, în propria lui limbă. Vă felicit că v-aţi eliberat şi limba şi poporul", a afirmat poetul român.

Biblioteca Națională a împlinit 180 de ani de la înființare Atmosferă de epocă la Biblioteca Națională Vizitatorii cumpără cărți din colecția „Adevărul“

CLICK PENTRU GALERIE FOTO

După deschidere, vizitatorii au putut cumpăra cărţi expuse de edituri din 18 ţări, care au venit cu peste 5.000 de titluri. O bună parte dintre aceştia au venit să caute cărţi pentru cei mici. „Am cumpărat nişte cărţi pentru clasa a III-a. Aşteptăm acest târg pentru că putem cumăra mai multe cărţi bune, la preţ redus. E foarte bine pentru copii", spune educatoarea Ana Echim, care are o fetiţă de opt ani. Oamenii de cultură spun însă că astfel de târguri trebuie organizate mai des. „Ar trebui să fie măcar în fiecare lună un astfel de târg, pentru ca oamenii să se să se obişnuiască. Să ştie ce a mai apărut nou. Ar fi util în special pentru copii, ei fiind tot mai preocupaţi de calculator", explică Nicolae Dogotaru dirijorului Operei Naţionale Nicolae Dohotaru.

„Adevărul“ vă așteaptă la târg

Cei care vor să-şi completeze colecţia „Adevărul“ o pot face la standul de la Biblioteca Naţională, unde veţi putea găsi titluri pentru toate vârstele, la un preţ accesibil. „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", „Miturile şi legendele lumii", „Pictori de geniu", „Marile muzee ale lumii", „National Geographic", „Aventura", „Tom & Jerry", „Delicii în bucătărie", „Jules Verne" sunt doar câteva colecţii pe care le puteţi cumpăra de la Salonul internaţional de carte ce va dura până pe 4 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite