Află cum poți obține o bursă de studiu în Federația Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burse pentru tinerii moldoveni
Burse pentru tinerii moldoveni

Agenţia Federală pentru Învăţământ a Federaţiei Ruse acordă cetăţenilor Republicii Moldova 62 de burse în cadrul treptei de învăţământ superior, pentru anul academic 2012-2013.

50 de burse sunt oferite studenţilor din anul I, două pentru cei din anul al II-lea, masterat şi zece burse pentru studii postuniversitare. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, concursul va avea loc în cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Cei care vor să aplice pentru aceste burse o pot face în perioada 24 aprilie - 11 mai. Concursul va avea două etape, iar rezultatele finale vor fi anunţate pe data de 22 mai.

Persoanele care vor fi selectate pentru studii în Federaţia Rusă vor beneficia de studii gratuite şi cazare în cămine contra plată, în condiţiile similare cu cetăţenii Federaţiei Ruse care beneficiază de burse de stat.

De asemenea, Federaţia Rusă oferă suport financiar pentru înmatricularea cetăţenilor străini direct la instituţiile de învăţământ superior. Lista actelor care necesită a fi prezentate poate fi concretizată la comisia de primire a Direcţiei Relaţii internaţionale şi integrare europeană, din cadrul Ministerului Educaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite