Află ce au discutat miniștrii de Externe ai României și Republicii Moldova în cadrul întâlnirii de la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României

Aflat în prima sa vizită oficială la Chișinău în funcţia de ministru de Externe, Titus Corlățeanu a semnat cu omologul său moldovean Iurie Leancă Acordul interministerial privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare.

„Acest document este foarte important pentru că vizează sprijinul consular pe care-l poate oferi România prin misiunea sa diplomatică din Damasc pentru cetățenii noștri care se află în Siria", a declarat Iurie Leancă, Ministrul de Externe al Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul întrevederii, oficialii au mai discutat și despre dezvoltarea cooperării bilaterale pe plan politic şi economic, asistenţa tehnică acordată Republicii Moldova în procesul de integrare europeană şi stadiul actual de realizare a proiectelor energetice de interconexiune, convenite anterior.

„Vă transmit un mesaj și o simbolistică foarte clară de sprijin politic din partea României pentru obiectivele europene pe care Republica Moldova și le-a fixat. Tot astăzi am mai discutat despre un proiect important. Este vorba de asistența medicală în regim de urgență, care are un succes deosebit în România. Am stabilit ca responsabilii din România să aibă rapid o întâlnire cu omologii moldoveni pentru a avansa acest proiect", explică Titus Corlățean, ministrul de Externe al României.

Programul vizitei la Chişinău a şefului diplomaţiei române va include şi întrevederi cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat, preşedintele Parlamentului Marian Lupu, dar şi cu liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite