Află cine este noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matthias Meyer, noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova
Matthias Meyer, noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova

Matthias Meyer este noul ambasador german în Moldova. El a înmânat astăzi scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În cadrul întâlnirii, șeful statului şi ambasadorul Germaniei au vorbit despre situaţia relaţiilor politice,economice şi culturale dintre cele două țări. Potrivit unui comunicat, ambasadorul Matthias Meyer a reiterat angajamentul Germaniei în cadrul apropierii țării noastre de Uniunea Europeană şi a soluţionării conftlictului transnistrean. Germania va susţine în continuare procesul de reforme iniţiat în Republica Moldova. De asemenea, discuţia s-a mai axat şi pe vizita de mâine a  Cancelarului Federal Angela Merkel. Matthias Meyer este cel de-al şaselea ambasador german de la declararea independenţei Republicii Moldova.

Demis prentru o vizită privată la Tripoli
Anterior, Matthias Meyer a fost ambasador al Germaniei în Tripoli, Taşkent, Khartum și Duşanbe. În perioada mandatului în Libia, Matthias Meyer a fost demis pentru că a făcut o vizită privată la Tripoli. Atunci, potrivit presei germane, ambasadorul a încălcat regulile Ministerului de Externe, revenind la Tripoli după ce a început revolta împotriva lui Muammar Gaddafi. Ulterior, Ministerul de Externe a confirmat doar Matthias Meyer a vizitat Tripoli în perioada 16-17 aprilie, iar Germania şi-a închis misiunea diplomatică în martie, din cauza luptelor. Iniţial, ambasadorul a negat această vizită, apoi a recunoscut, când a început o anchetă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite