Află cine este tânăra din Moldova care trăiește o poveste de dragoste ca-n filmele de la Bollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt împreună de doi ani și jumătate
Tinerii sunt împreună de doi ani și jumătate

Moldoveanca Elena Petrov (29 de ani) și Kunal Bhagat (35 de ani), originar din India, sunt împreună de doi ani și jumătate, iar în 2012 au hotărât să-și unească destinele pentru totdeauna. Tânăra va pleca în luna aprilie în ţara logodnicului său pentru a pune la punct detaliile nunţii. Marele eveniment va avea loc în noiembrie.

De mică adora filmele indiene, însă nicioadată n-a crezut că va ajunge ea însăşi eroina principală a unei poveşti de dragoste bollywoodiene. Moldoveanca Elena Petrov, originară din Bălţi, l-a cunoscut pe viitorul ei soţ Kunal când abia se mutase la Londra, în 2009. „Eram la muzeul Tate Modern, mă uitam la tablouri. El m-a urmat şi m-a întrebat ce părere am despre picturi. După ore întregi de discuţii despre artă i-am permis să mă însoţească într-o plimbare de-a lungul Tamisei. A urmat o cină... şi restul e poveste", zâmbeşte tânăra.

Marea surpriză a venit după doi ani, când Kunal a hotărât să ceară mâna viitoarei soţii de la părinţii ei chiar în timpul unei conversaţii pe internet. „Vorbeam pe Skype cu ai mei, iar el citea lângă mine. Înainte să ne luăm rămas bun, Kunal îmi zice că are ceva de vorbit cu mama şi tata. A scris câteva cuvinte în Google translate şi le-a trimis părinţilor mei. Fraza era într-o română aproximativă, dar ei au înţeles că mă cere de nevastă şi au răspuns da. Apoi s-a pus într-un genunchi şi m-a întrebat şi pe mine. Am zis şi eu da", îşi aminteşte Elena.

Tinerii erau siguri că vor să-şi petreacă restul vieţii împreună, asta chiar dacă tradiţia hindusă este foarte dură în privinţa căsătoriilor cu persoane de alte naţionalităţi. „De cele mai multe ori, familia rupe orice legatură cu fiica sau fiul, dacă acesta alege un partener de altă etnie. Cazul nostru este însă unul fericit. Mulţi indieni se miră că părinţii lui Kunal m-au acceptat fără nicio problemă. Mama lui e o jurnalistă şi scriitoare cunoscută, iar tatăl a fost militar", explică Elena.

image
Kunal în timpul vizitei sale în Republica Moldova Elena împreună cu viitorul soț și mama-soacră

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

LA NUNŢILE OBIŞNUITE VIN 2.000 DE INVITAŢI
Pregătirile pentru nuntă vor începe în aprilie, când, în decurs de două săptămâni, Elena va trebui să înveţe să fie indiancă. Până atunci adună la dosar tradiţiile maritale cărora va trebui să se conformeze pe continentul asiatic. „Căsătoria va avea loc în Delhi, în noiembrie. Nunta tradiţională hindusă durează cinci zile. Noi însă ne vom limita la 2-3 zile. Va fi o ceremonie restrânsă. În India, o nuntă cu 500 de oameni este considerată mică, la una obişnuită vin vreo 2.000. Este invitată toată lumea, nu doar prietenii, ci şi vecinii, medicul de famile, vânzătorul de fructe etc.", spune viitoarea mireasă. Pentru prietenii care nu pot veni în India vor da o petrecere la Londra şi una în Moldova.

Tinerii urmează încă să decidă unde se vor stabili cu traiul după nuntă. „Ştiu doar că nu vom locui în Moldova. Nu mă deranjează sărăcia. Mă simt claustrofobă în Moldova, parca nu îmi ajunge aer - e o ţară mică, societatea e atât de omogenă. Mie îmi place Londra la nebunie, mă simt acasă în acest oraş", mărturiseşte Elena. Logodnicul ei a rămas impresionat totuşi de viaţa moldovenilor când a fost de Paşti în vizită la viitorii socri. „Îl amuza cât de mică este ţara. Tot nu-i venea să creadă că se află într-un stat unde locuiesc de cinci ori mai puţini oameni decât în Delhi. Desigur, a fost în Luxemburg, în Monaco, dar Moldova i-a părut un caz special. I-a plăcut mâncarea, calitatea produselor noastre, mai ales legumele crescute în gradină", povesteşte tânăra.

„Moldova şi India au aproape acelaş PIB pe cap de locuitor. Diferenţa dintre cele două state arată cât de puţin poate spune un raport statistic despre realitatea dintr-o ţară. În timp ce în India este o diferenţă enormă între bogaţi şi săraci, în Moldova oamenii sunt mai mult sau mai puţin la acelaş nivel economic", spune Kunal.

Mulţi indieni se miră că părinții lui Kunal m-au acceptat fără nicio problemă.
Elena Petrov,
Consultant în dezvoltarea afacerilor

TABLOURI AROMATE Vezi cum desenează fata care vede lumea în culori şi parfum de cafea

În India, diferența dintre bogați și săraci este enormă. Moldova e o țară săracă, dar fără sărăcie.
Kunal Bhagat,lucrător bancar

Moldova, „ţară inventată"
Prima şi singura călătorie în India a fost una plină de aventuri pentru Elena. „Am mers acolo să cunosc familia şi prietenii viitorului soţ. La aeroport o persoană m-a întrebat de unde sunt şi le-am spus. Mi-a zis că aşa ţară nu există şi că a fost inventată pentru filmul ştiinţifico-fantastic «Hellboy»", îşi aminteşte Elena. „Mai apoi, ca să anticipez întrebările, mă prezentam: «Sunt din Moldova, o ţară mică din Estul Europei, care se află între România şi Ukraina»", mai adaugă fata.

Faceți cunoștință cu pielarul din Chișinău care dă viaţă genţilor și pantofilor

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite