Adevărul îţi aduce „Trei într-o barcă.Trei pe două biciclete”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua surpriză a ziarului "Adevărul"
Noua surpriză a ziarului "Adevărul"

„Adevărul" îţi aduce, joi, 13 octombrie, un nou volul din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă". Volumul „Trei într-o barcă", „Trei pe două biciclete", al cărui autor este scriitorul şi umoristului englez Jerome K. Jerome (1859-1927), .vor fi distribuite împreună cu „Adevărul".

Autorul ştie să combine umorul fin, remarcile pertinente, ironia şi sarcasmul, toate fiind într-o combinaţie extrem de armonioasă. George, Harris, Montmorency şi naratorul, stau de vorbă despre starea lor jalnică de sănătate. Harris se plânge de nişte ameţeli ciudate, George este într-o situaţie similară, iar naratorul are convingerea că suferă de ficat. Prin urmare, starea dificilă de sănătate îi îndeamnă să se elibereze de stresul cotidian într-un loc frumos şi retras şi să-şi recapete astfel puterile. După mai multe propuneri cad de acord că cea mai bună variantă pentru o călătorie de recuperare este să o ia cu barca în jos, pe Tamisa. Prea puţin încântat de idee, Montmorency preferă să nu participe la aventura prietenilor săi, care vor trece prin situaţii dintre cele mai amuzante.

Paralela pe care autorul o face între modul de viaţă al englezilor şi cel al nemţilor, scoate la iveală natura mai delăsătoare şi temperamentul flegmatic al primilor, în comparaţie cu rigiditatea şi corectitudinea de care dau dovadă cei din urmă. Stilul lejer de exprimare, dar plin de umor al lui Jerome K. Jerome, te va bine-dispune cu siguranţă şi te va lăsa cu un zâmbet pe buze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite