„Adevărul”, „Editura Anului” la Salonul Internaţional de Carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii a oferit editurii „Adevărul" premiul „Editura Anului", în cadrul Salonului Internaţional de Carte care s-a încheiat sâmbătă, 3 septembrie. Un premiu similar a primit şi Editura „Arc".

În cadrul ceremoniei de bilanţ, au fost acordate premii din partea Ministerului Culturii şi Ministerului Educaţiei, din partea Primăriei Municipiului Chişinău, a Bibliotecii Naţionale şi a Uniunii Scriitorilor şi Uniunii Teatrale, transmite Info-Prim Neo.

Ministerul Educaţiei a acordat şase premii a câte 500 lei. Primăria municipiului Chişinău a oferit 25 de mii de lei pentru premierea laureaţilor la Salon.
De asemenea, au fost acordate premii mai multor personalităţi şi instituţii. Premiile sunt pentru colecţie, CD-uri, traducere, poezie, critică, documente, publicistică, proză.

Salonul a fost inaugurat la 31 august, de Ziua Limbii Române, aici au fost expuse peste 10 mii de titluri de carte de la circa 300 de edituri din 15 ţări. Au fost prezenţi participanţi din SUA, Azerbaidjan, România, Marea Britanie, Macedonia, Cehia, Italia, Franţa, Rusia, Bulgaria, Ucraina, China, Belarus, Turcia, Ungaria, Germania, Japonia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite