A treia zi de proteste. Mulţi şoferi de microbuze nu au ieşit la muncă nici astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De mai multe zile locuitorii Capitalei se îmbulzesc în troleibuze ca să se deplaseze prin oraş
De mai multe zile locuitorii Capitalei se îmbulzesc în troleibuze ca să se deplaseze prin oraş

Mulţi şoferi de microbuze din Chişinău nu au ieşit la muncă nici astăzi. Aceştia au decis să continue protestul după lungile negocieri cu reprezentanţii autorităţilor publice locale.

Citat de Pro TV, şeful Direcţiei Transport Adrian Boldurescu a declarat că unii şoferi de maxi-taxi au ieşit astăzi la lucru fără să-şi anunţe administratorii de rute. Pro TV mai informează că azi se vor putea deplasa cu microbuzul cei care circula pe rutele: 101, 102, 104, 108, 109, 110, 111, 113, 115, 116, 121, 124, 126, 129, 135, 160, 148, 172, 173, 174, 178, 184, 190, 192.

Chiar dacă şefii de la Primărie s-au întâlnit zilele acestea de nenumărate ori cu transportatorii privaţi, nu au ajuns la un numitor comun. Ieri, şoferii de microbuze au protestat în faţa Primăriei unde consilierii municipali trebuiau să se întrunească în şedinţă şi să decidă dacă acceptă sau nu propunerea de a scumpi, de la trei la cinci lei, preţul biletului pentru o călătorie cu microbuzul.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a îndemnat şoferii să respecte Regulamentul circulaţiei rutiere. Edilul susţine că majorarea tarifului la călătorie poate fi decisă doar în Consiliul municipal Chişinău, dar pentru aceasta şoferii trebuie să demonstreze că respectă legea.

Edilii Capitalei au scos pe rute cu aproape 40 de troleibuze şi autobuze mai mult. În orele de vârf acestea erau arhipline, iar în unele staţii, la orice oră, sute de oameni aşteptau agitaţi. Singurul mulţumit de situaţia creată s-a arătat şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci. Acesta s-a lăudat că încasările au crescut de două ori, ajungând la 600.000 de pasageri.

Şoferii de microbuze au intrat în grevă în dimineaţa de miercuri, 26 septembrie, în legătură cu solicitările transportatorilor de a majora tariful la călătoria cu microbuzul de la trei la cinci lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite