Hramul Chișinăului, sărbătorit cu mici, bere și muzică de petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai veseli chișinăuieni au încins dansuri
Cei mai veseli chișinăuieni au încins dansuri

Aniversarea celor 575 de ani a Chișinăului a început încă de dimineață, cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Cel mai harnic a fost Dorin Chirtoacă,însoțit de funcționari de la Primărie, urmat de omologul său de la București și de ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă.

UPDATE Sărbătoarea e în toi în centrul Capitalei. Oamenii au uitat de frig și au ieșit din casă, la o porție de mici, bere și muzică pentru toate gusturile. Până acum, pe scena improvizată în fața parcului „Ștefan cel Mare“ au urcat mai mulți interpreți, printre care orchestra fraților Advahov, „Lăutarii“, Anișoara Puică. Unii mai îndrăzneți au încins chiar și hore. „E sărbătoarea noastră, ne mai odihnim un pic. Frigăruii sunt cam scumpi, dar o dată-n an e Hramul“, ne împărtășește Angela Filimon (64 de ani), locuitoare a Capitalei. Cei mai mulți dintre chișinăuieni fac cozi la tarabele cu mici și frigărui care sfârâie pe grătarele încinse ale comercianților. O sută de grame de carne costă între 30 și 40 de lei, iar un litru de vin- 20 de lei.

Chisinau3

„Trebuie să purtăm un omagiu și să ne rugăm pentru cei care au făcut în așa fel ca Chișinăul să se dezvolte. Vă doresc încredere, optimism și să ne facem Capitala așa cum ne-o dorim", a fost declarat edilului.

„Să dea Dumnezeu să fie sănătoşi, să fie aşa cum sunt ei şi să fim împreună, aşa cum am fost întotdeauna în suflet", le-a urat locuitorilor Capitalei, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, menționând că se simte la Chișinău ca acasă.

Chisinau2

În continuare, sunt așteptați să depună flori și restul oficialilor. Aceștia vor mai participa, de asemenea, și la expoziția din centrul Chișinăului. Comercianții și-au amenajat deja corturile și își așteaptă cumpărătorii.

La ora 17.00, va fi dat startul unui concert. Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale vor evolua Nina Crulicovschi, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, Cristi Aldea Teodorovici, frații Advahov, Zinaida Julea, Laura Lavric, orchestra „Lăutarii", formaţiile Zdob şi Zdub, Snails, Mahala Rai Banda şi Morandi. Spectacolul va dura până aproape de ora 23.00 și se va încheia cu un show de focuri de artificii.

Chisinau1
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite