ATENȚIE: CCCEC a depistat bani falși în Cahul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei moldovenești
Lei moldovenești

Doi tineri din Cahul, dintre care unul este minor, sunt bănuiţi de Centrul anticorupţie de fabricare şi punere în circulaţie a banilor falşi.

Potrivit unui comunicat, inerii puneau în circulaţie bancnote de 20 de lei prin intermediul terminalelor de colectare a plăţilor pentru diverse servicii.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că aceştia caută diverse modalităţi de punere în circulaţie a bancnotelor false cu nominalul de 20, 50, 100 şi de 200 lei. Ulterior, de către angajaţii Direcţia Generală Teritorială „Sud“ a CCCEC au fost efectuate două livrări de control, în rezultatul cărora s-au procurat 11. 200 de lei falşi contra 4. 000 de lei veritabili şi 2. 500 de lei falşi contra sumei de 1. 000 de lei veritabili.

După efectuarea percheziţiei la domiciliul unuia dintre bănuiţi a fost depistat utilaj prin intermediul căruia se falsificau banii. La moment, unul dintre bănuiţi a fost reținut pentru 30 zile şi este deţinut în Izolatorul de detenţie provizorie al Comisariatului de poliţie Cahul. Dacă bănuiții vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă să facă de la cinci la zece ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite