ARMAMENT La Bulboaca va fi construit un nou depozit de muniții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Centrul de instruire Bulboaca va fi edificat un deposit modern pentru stocarea şi păstrarea muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale.

Necesitatea construirii noului depozit este motivată de faptul, că cele existente se află prea aproape de cazarme şi locurile de dislocare a efectivului, ceea ce contravine normelor internaţionale referitoare la distanţele de siguranţă, în special în timpul desfăşurării aplicaţiilor multinaţionale.

Potrivit maiorului Andrei Camerzan, şef adjunct al direcţiei Armament de la Ministerul Apărării, citat de serviciul de presă al instituției „Construcţia noului depozit de păstrare a muniţiilor este prevăzută în Memorandumul încheiat între Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor", a declarat militarul.

Decizia de construire a noului depozt de la Bulboaca a fost luată în timpul vizitei la Ministerul Apărării a unui grup de experţi în domeniul construcţiilor şi edificiilor cu destinaţie specială din Franța.

Colonelul Gerard Lauhay şi căpitanul Mathieu Colombel au venit la Chişinău pentru a acorda asistenţă specialiştilor militari moldoveni în vederea elaborării schiţei tehnice a depozitului de la Bulboaca, conform standardelor internaţionale care urmează a fi construit.

În afara construirii noului depozit, francezii ne vor acorda asistență și la modernizarea depozitelor militare de la Floreşti, Cahul, Bălţi şi Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite