În cadrul adunării APCE, Voronin a acuzat guvernarea de la Chişinău de dictatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Europei
Consiliul Europei

În cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, liderul PCRM s-a plâns că manifestaţia opoziţiei, ce urma să iabă loc pe data de 1 mai, a fost interzisă.

De asemenea, el a criticat și decizia CCA de a retragere licenţa postului de televiziune NIT. În cadrul aceleiași întruniri, liberal-democratul Valeriu Ghileţchi l-a contestat pe Voronin menționând că decizia a fost una legală. „Pe 5 aprilie, în Republica Moldova, printr-o decizie a conducerii actuale, a fost închis singurul canal de televiziune care îndrăznea să critice regimul de conducere. Astfel, puterea a privat o parte a societăţii de posibilitatea de a obţine informaţie alternativă despre ceea ce se întâmplă în ţara noastră", a declarat preşedintele PCRM.

Declarațiile lui Voronina au fost contestate de liberal-democratul Valeriu Ghileţchi, care a participat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. „Regret că a fost nevoie ca televiziunea să fie închisă. A fost atenţionată de mai multe ori, dar, din păcate, nu s-a conformat şi aceasta a fost decizia. Vrem să asigurăm Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei că Guvernul face tot posibilul ca să respecte adevăratele valori, inclusiv libertatea presei", a precizat deputatul PLDM.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă se va afla la Strasbourg până pe data de 27 aprilie pentru a participa la sesiunea de primăvară a APCE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite