ADMITEREA 2011 O nouă șansă pentru tinerii din Republica Moldova dornici să studieze în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi la Chișinău este organizată o nouă sesiune de admitere pentru tinerii din Republica Moldova care doresc să-și continue studiile la instituțiile de învățământ preuniversitar și superior de stat în 2011-2012.

În cadrul ultimei sale ședințe, Guvernul României a decis să suplimenteze numărul de burse pentru elevii și studenții din Moldova. Astfel, oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor din stânga Prutului, a crescut de la 2150 la 5000 de locuri.

Cele 2850 de locuri alocate suplimentar pentru tinerii români din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat, vor fi repartizate după cum urmează:

1) Învăţământ preuniversitar - 550 de locuri
a) fără plata taxelor de şcolarizare, cu bursă - 250 de locuri;
b) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 300 de locuri.

2) Studii universitare de licenţă (anul I) - 1.920 de locuri
a) fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă - 390 de locuri în cadrul extensiunilor universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu" din Cahul şi ale Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi la Universitatea „A. Russo" din Bălţi;
b) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 1.530 de locuri, din care 200 de locuri pentru absolvenţi de liceu din România.

3)Studii universitare de masterat - 330 de locuri
a) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 150 de locuri;
b) fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă - 180 de locuri în cadrul extensiunii universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu" din Cahul.

4) Studii universitare de doctorat - fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 50 locuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite