ADEVĂRUL DESPRE 7 APRILIE Familia Boboc, prea săracă să se mute în casa-cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de un an de când au primit în dar un apartament, văduva şi fiul luiValeriu Boboc, tânărul ucis la protestele din aprilie 2009, nu se pot muta în noua casă. Rudele victimei susţin că abia au bani pentru necesităţile zilnice şi nu ştiu când vor începe lucrările în locuinţă.

Cheile de la noul apartament cu două camere şi actul de proprietate i-au fost înmânate Nataliei Boboc la 17 noiembrie 2009 de către premierul Vlad Filat. La un an şi trei luni după acest eveniment, Natalia şi băieţelul ei de trei ani, Dragoş, se înghesuie încă în vechea locuinţă de numai 40 de metri pătraţi, alături de părinţii şi de fratele mai mic al lui Valeriu. Rudele victimei spun că pentru a finisa noul apartament ar avea nevoie de cel puţin 10.000 de euro, o sumă mult peste veniturile lor.

CINCI SUFLETE
ÎN 40 DE METRI PĂTRAŢI


„Soţia mea este bolnavă, nora Natalia şi feciorul Marcel sunt studenţi. E şi nepoţelul Dragoş. Doar eu lucrez din toată familia. De unde să adunăm atât de mulţi bani, dacă trăim cinci suflete din leafa mea de taximetrist? Abia de adun patru mii de lei pe lună“, spune Victor Boboc, tatăl tânărului decedat.

Pe lângă viaţa modestă pe care o duc şi suferinţa ce-i apasă după moartea lui Valeriu, rudele lui mai poartă după ei încă un chin. La aproape doi ani de la tragedie, familia Boboc este purtată prin instanţe pentru a-şi face dreptate. „Cel mai tare mă doare că nici până acum n-au fost pedepsiţi cei care mi-au omorât feciorul“, ne-a declarat tatăl victimei.

„Dragoş este singura bucurie“

„Ne e tare dor de Valeriu, ne este greu fără el. Dragoş este singura noastră bucurie, altfel nu ştiu cum am rezista“, spune Ala Boboc, care nu-şi poate stăpâni lacrimile nici după doi ani de când i-a fost omorât feciorul.  

Părinţii sunt de părere că ancheta în cazul morţii fiului lor este tărăgănată cu bună-ştiinţă. Victor şi Ala Boboc spun că aproape şi-au pierdut încrederea în justiţie şi nu mai au speranţa că toţi cei vinovaţi vor ajunge pe banca acuzaţilor.

În modesta locuinţă de la Bubuieci, totul aminteşte de Valeriu Boboc. Cei apropiaţi vorbesc de el de parcă ar fi încă viu. „Ştiu că ne-a părăsit de tot, dar parcă mai aştept să se întoarcă“, spune Ala Boboc, care şi-a înmormântat fiul chiar de ziua sa de naştere, 11 aprilie. Femeia a transformat un colţ al casei într-un mic altar, unde fiul ei o priveşte din fotografii.
 
CRIMĂ FĂRĂ CRIMINAL

Valeriu Boboc, de 23 de ani, a decedat în noaptea protestelor din 7 aprilie 2009. La acea dată, autorităţile au pus această tragedie pe seama intoxicării tânărului cu o substanţă necunoscută. De partea cealaltă, familia victimei a solicitat o expertiză internaţională a cauzei morţii, cu atât mai mult cu cât tot corpul lui Valeriu era plin de vânătăi şi răni, mai ales în zona capului. Rezultatele experţilor străini au confirmat ipoteza rudelor şi au arătat că bărbatul şi-a pierdut viaţa după ce a fost bătut, iar o lovitură puternică la tâmplă i-a fost fatală.

Dosarul Boboc, un singur acuzat

Singura persoană acuzată direct de moartea lui Valeriu Boboc este fostul poliţist Ion Perju. Acesta a fost identificat de anchetatori în urma publicării unor imagini video înregistrate în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. În urma protestelor de la Chişinău mai sunt cercetaţi penal Gheorghe Papuc, fostul ministru de Interne, şi Vladmir Botnari, fostul comisar-şef al Capitalei. Cei doi sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu soldată cu moartea unei persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite