300 de euro pentru a vizita Republica Moldova. De astăzi, cetățenii străini vor fi obligați să dețină o sumă de bani, la intrarea în țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste nu prea bună pentru turiștii interesați de locurile pitorești ale Moldovei. Potrivit unei decizii de astăzi a Guvernului, cetățenii străini care vor dori să ne vadă țara vor trebui să posede o sumă de cel puțin 300 de euro.

Potrivit lui Alexei Roibu, ministru al Afacerilor Interne, decizia stabileşte un cuantum minim lunar al mijloacelor de întreţinere necesar a fi dovedit la solicitarea vizei de intrare în Republica Moldova de 30 de euro/zi pentru întreaga perioadă solicitată, dar nu mai puţin de 300 de euro, în cazul unei şederi mai scurte de 10 zile.

Dovada bănească va fi prezentată la misiunile diplomatice ale Moldova de peste hotare şi la intarea în ţară şi va putea fi făcută prin numerar în lei moldoveneşti, cecuri de călătorie în valută străină, prin intermediul cardurilor bancare sau alte metode.

De suma respectivă vor avea nevoie şi cetăţenii străini care vor solicita prelungirea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă, pentru studii, pentru reîntregirea familiei, pentru activităţi umanitare sau religioase, pentru tratament medical de lungă durată, precum şi la solicitarea dreptului de şedere permanentă în Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite