Liturghie la Ştefan, beţie la Lenin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Naţională a Vinului ar putea reveni la Moldexpo, cel puţin asta susţin autorităţile.

„Nu cred că putem organiza Ziua vinului în centrul Capitalei pentru că exact în aceeaşi perioadă vine şi Patriarhul şi nu putem combina cele două evenimente. Cred că sărbătoarea va reveni la Moldexpo, dar nu este o decizie finală trebuie să hotărâm“, a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De cealaltă parte, directorul Moldexpo ne asigură că anul acesta, Ziua Naţională a Vinului va avea loc la Moldexpo. „Sărbătoarea va fi la Moldexpo în perioada 8-9 octombrie, dar nu pot să vă spun motivul acestor schimbări“, a menţionat Arcadie Andronic, directorul general al Centrului internaţional de expoziţii Moldexpo.

Anterior, ministrul Agriculturii a anunţat că Sărbătoarea vinului va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, însă reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au fost împotriva acestei decizii spunând că exact în aceeaşi perioadă, la Chişinău va veni şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril, care va ţine o slujbă în aer liber, în Scuarul Catedralei şi va fi total nepotrivit ca alături să se chefuiască.

Ziua Vinului a fost organizată pentru prima dată la Chişinău în 2002. Timp de şapte ani, sărbătoarea a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior aceasta a fost transferată la Moldexpo. Schimbarea a stârnit nemulţumirea vinificatorilor, care spun că din cauza că este departe de Centru, sărbătoarea şi-a pierdut din farmec.

În premieră, anul acesta vinurile vor fi degustate doar din pahare de sticlă, şi nu în cele din plastic, în care se pierde aroma şi gustul băuturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite