„GUSTAR“ PENTRU TOATE GUSTURILE Cum a fost sărbătorită Ziua independenţei la Orheiul Vechi. Vezi GALERIILE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă unii au ales să sărbătorească 20 de ani de independenţă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alţii au decis să meargă la Orheiul Vechi, la „Gustar“.

Sute de vizitatori mişună printre zecile de bucate tradiţionale pregătite cu ocazia celei de-a doua ediţii a festivalului de muzică, obiceiuri şi bucate- „Gustar“. Ademeniţi de localnici cu plăcinte, obiecte de artizanat, broderii tradiţionale şi muzică bună, cei peste 1.000 de musafiri ai Orheiului Vechi sărbătoresc independenţa cu mici şi frigărui ce sfârâie pe jarul încis de bucătari.

image
image
image

Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

„Îmi place foarte mult aici, am veni să mă relaxez cu prietenii şi astăzi sărbătorim independenţa aici", spune Victor Porubin care abia aşteaptă să guste din bucate. La fel de muţumită de primirea de la Orheiul Vechi este şi Liliana Creţu. „E foarte frumos aici, aer curat şi muzică bună. Cel mai important este că datorită unor astfel de evenimente se dezvoltă şi turismul din Republica Moldova", spune tânăra.

image
image
image

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

Spre deosebire de prima ediţie, anul acesta festivalul ia amploare şi va avea loc pe parcursul a două zile, pe 27 şi 28 august. Biletele de acces la festival costă 50 de lei şi pot fi cumpărate la ghişeul „Gustar" din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Tot aici se vând şi tichetele pentru transport. Mai multe detalii, accesați site-ul www.gustar.md.

Muzică pe toate gusturile

La „Gustarul“ din acest an vor participa renumitele formaţii Concertino, Transbalkanica, Alex Calancea Band, Trigon, Ethno Spirit, Univox sau baletul Art Studio Repede din Moldova, precum și interpreţii Milho Khorhaya din Bolivia, Hristina Beleva și Peter Milanov din Bulgaria, Orhan Agabeyli din Azerbaidjan sau Tsigunz Fanfara Aventura din Polonia, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz din vestul Europei.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite