Zi de doliu naţional în Republica Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Belarus au reținut o persoană presupusă ca fiind autorul atentatului din Minsk, potrivit KGB-ului din această ţară. 12 morţi și aproximativ 150 de răniţi, dintre care 22 sunt în stare gravă, acesta este bilanţul exploziei de luni, din metroul Oktiabrskaia din Minsk.

Astăzi este zi de doliu naţional în Belarus. Familiile persoanelor care au decedat în urma exploziei vor primi 10.000 de dolari din bugetul municipal, a anunţat Nicolai Ladutiko, primarul capitalei Minsk. Preşedintele belarus a declarat pentru presa internaţională că acest atentat este o tentativă de destabilizare a ţării. „Nu exclud posibilitatea ca explozia din metrou să fi fost un «cadou» din străinătate", a afirmat liderul belarus.

„SE IMPUNE UN RĂSPUNS PE MĂSURĂ"
„Am fost serios provocaţi. Se impune un răspuns pe măsură", a mai adăugat Lukaşenko în discursul televizat de luni seară. Explozia a avut loc luni, la ora locală 18:00, la staţia de metrou situată la doar 100 de metri de reşedinţa lui Aleksandr Lukaşenko, preşededintele Republicii Belarus. Potrivit autorităţilor, bomba conţinea bile de metal cu diametrul de un centimetru, formând un crater cu diametrul de circa 80 de centimetri pe peron, iar în momentul exploziei, circa 300 de persoane se aflau în apropierea acestui loc. Puterea exploziei de la staţia de metrou a avut echivalentul a 5-7 kg de TNT, iar explozibilul a fost amplasat sub o bancă de pe peronul staţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite