ZIUA INDEPENDENȚEI Persoanele înarmate și în stare avansată de ebrietate nu vor avea acces în PMAN din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectivul ministerului de interne va asigura securitatea participanților la evenimentele dedicate sărbătoririi a 20 de ani de independență a Republicii Moodova în toate localitățile țării.

Peste 3.000 de colaboratori de poliție vor fi implicați în acțiunile de securitate a cetățenilor în timpul acțiunilor din programul sărbătoririi Zilei Independenței.

Șeful Direcției generale Poliție Ordine Publică, Marin Maxian a menționat în cadrul unei conferințe de presă că în perioada 22-24 august a fost declanșată operațiunea special „Ordinul 1" care constă în prevenirea tuturor intențiilor de a comite infracțiuni în perioada sărbătorilor naționale de la finele lunii august „Colaboratorii de poliție vor fi prezenți la acțiunile festive din toate localitățile republicii. În total vor activa, în această zi, circa trei mii de polițiști care vor asigura paza cetățenilor în parteneriat cu Garda Populară și agențiile de securitate. Peste 900 de colaboratori vor fi prezenți în ziua de 27 august pe străzile din Chișinău inclusiv 650 în Piața Marii Adunări Naționale", a spus Marin Maxian.

Serviciul polițiștilor în PMAN va începe de la ora 7.30 dimineața când va fi asigurată protecția tehnicii militare care va participa la parada de maine și până noaptea târziu când vor fi declanșate focuri de artificii. Potrivit lui Maxian polițiștii vor fi prezenți la toate obiectivele vizitate de persoanele oficiale ale statului, inclusiv în scuarul Catedralei, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, complexul memorial „Eternitate" și Muzeul Național de Istorie și Arheologie.

În timpul acțiunilor cultural-artistice din seara zilei de vineri, în PMAN nu va fi instalat un gard de protecție cum a fost la sărbătorile anterioare de acest nivel , însă va fi format un „lanț viu" din polițiști care nu vor permite accesul în piață a persoanelor în stare avansată de ebrietate, precum și a cetățenilor cu arme de foc sau albe. De asemenea nu va fi permisă prezența în PMAN a persoanelor cu produse lichide în ambalaj metallic sau de sticlă.

„Pentru a nu admite acte de violență și alte evenimente neplăcute, în perimetrul Pieții Marii Adunări naționale va fi interzisă comercializarea produselor alcoolice", a adăugat Marin Maxian. Oficialul de la MAI recomandă cetățenilor care vor serba Ziua Independenții în centrul Capitalei să fie prudenți deoarece în această zi se majorează numărul de furturi din buzunare, furturi din automobile și jafuri în locuri întunecoase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite