Wikileaks: Taxa pretinsă de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentele publicate de Wikileaks arată intrigile pe care le făcea pe vreamea guvernării comuniste controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc.

Potrivit portalului, la 17 noiembrie 2007, John Maxemchuk, directorul general al Companiei Sun Communications, a informat ambasada că a fost rugat să sisteze transmiterea canalelor de televiziune ce concurează cu posturile pro-Voronin.

Este vorba de posturilor ruseşti NTV,THT şi STS. Maxemchuk, care este şi preşedintele Camerei Americane de Comerţ în Moldova, a menţionat că partenerul său moldovean a fost sunat de către Vladimir Plahotniuc, director general al Petrom-Moldova şi preşedinte al Consiliului de adminstraţie Victoriabank, rugându-l să sisteze retransmiterea staţiilor TV cu „probleme".

OFERTĂ REFUZATĂ
Plahotniuc s-ar fi oferit să soluţioneze problemele pe care compania le avea cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei în schimbul unei sume de bani. Partenerul de business a lui Oleg Voronin de atunci ar fi dorit să intre în posesia drepturilor de retransmitere a celor trei posturi pentru a face averi din publicitate.

Omul de afacei ar fi vrut să pună mâna pe staţiile de televiziune NTV, THT şi STS

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite