Vizită pentru liberalizarea regimului de vize Moldova-UE, la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Natalia Gherman, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi grupul de lucru privind liberalizarea regimului de vize a Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru la Paris.

Scopul vizitei este de a informa şi familiariza autorităţile franceze în domeniul justiţiei şi afacerilor interne despre ultimele evoluţii în cadrul dialogului dintre Moldova și UE privind liberalizarea regimului de vize, precum şi abordarea în detaliu a domeniilor ce prezintă interes din partea Franţei.Astăzi delegaţia din Moldova va continua dialogul cu Francois Lucas, Director al Direcţiei pentru Migraţie, şi Frederic Perrin, Director al Direcţiei Centrale a Poliţiei de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne al Franţei, în vederea abordării etapelor de reformă a MAI şi identificarea dimensiunilor de cooperare viitoare la nivel inter-instituţional.

În cadrul aceleiași vizite delegația din Moldova s-a întâlnit cu ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Jean Leonetti. În cadrul întâlnirii s-au discutat rezultatele şi priorităţile de cooperare Moldova-UE în cadrul Parteneriatului Estic, ultimele evoluţii în negocierea Acordului de Asociere, pregătirea Moldovei în vederea iniţierii negocierilor privind crearea zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu UE, precum şi eforturile în relansarea oficială a negocierilor în formatul „5+2" în vederea soluţionării conflictului transnistrean. De asemenea, reprezentanţii Moldovei au avut o întrevedere cu Axel Poniatowski, Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naţionale, Josette Durieu, Vicepreşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, precum şi Jean-Pierre Sueur, Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului.

Parlamentarii francezi au apreciat reformele desfăşurate de către Moldova în domeniul justiţiei şi afacerilor interne în realizarea obiectivelor de integrare europeană, angajându-se să examineze oportunitatea promovării unei Rezoluţii. În cadrul discuţiilor au fost identificate premize de consolidare a cooperării bilaterale moldo-franceze în vederea preluării celor mai bune practici de către Moldova în domeniul justiţie şi afaceri interne.

Din delegaţia Moldovei fac parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Serviciului Grăniceri, Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei şi Centrului Naţional de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite