Vitalie Vrabie, noul Secretar general al Partidului Democrat, figurează în scandalul „Apartamentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalie Vrabie, fostul ministru al Apărării în Guvernul Tarlev, a fost ales în funcţia de Secretar general al Partidului Democrat, Consiliul Naţional al căruia s-a întrunit astăzi la Chişinău.


Potrivit unui document desecretizat de actuala guvernare, Vitalie Vrabie a fost implicat într-un scandal cu un apartament primit de la Guvern în 2007. Acesta, în calitate de Ministru al Apărării, i-a adresat fostului preşedinte al ţării, Vladimir Voronin, o scrisoare prin care solicita procurarea unui apartament prin intermediul Ministerului Apărării.

Drept urmare, printr-o decizie a Guvernului Tarlev, lui Vrabie i-a fost acordată suma de un million de lei din bugetul de stat pentru procurarea unui apartament cu trei camere în oraşul Chişinău.

Vitalie Vrabie a declarat ulterior că nu a fost încălcată legislaţia în vigoare. Fostul premier, Vasile Tarlev, de asemenea susţine că a fost o procedură legală. „Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial şi toate formalităţile au fost respectate, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat pentru presă Vitalie Vrabie. Acesta a declarat că a fost nevoit să ia şi un credit bancar, pentru că suma de un milion şi o sută de mii de lei, alocată de Guvern, nu a fost suficientă pentru procurarea locuinţei.

Originar din localitatea Costuleni, Ungheni, Vitalie Vrabie a fost ales în 1999 primar al oraşului Ungheni. În 2003 a fost reales în această funcţie ca reprezentant al Partidului Comuniştilor.

Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova Vladimir Voronin din 25 mai 2006, Vitalie Vrabie a fost numit ministru al administraţiei publice locale al Republicii Moldova. Începând cu data de 15 noiembrie 2006 a devenit şi viceprim-ministru.

Printr-un decret al preşedintelui Republicii Moldova din 16 iulie 2007, Vitalie Vrabie a fost revocat din funcţia de viceprim-ministru, ministru al administraţiei publice locale şi a fost numit în funcţia de ministru al apărării. El şi-a păstrat funcţia de ministru şi în Guvernul Greceanâi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite