Vezi reacția Tiraspolului la vizita și declarațiile lui Lavrov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Așa-zisul minister de externe al RMN a publicat azi un comunicat
Așa-zisul minister de externe al RMN a publicat azi un comunicat

Așa-zisul minister de externe al RMN a publicat azi un comunicat, prin care comentează declarațiile făcute de către Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse la Chișinău.

„Deşi în aceste discursuri nu s-a spus nimic nou, credem că este important să clarificăm anumite momente. Fără a pune la îndoială dreptul anumitor participanţi la negocieri să îşi exprime opiniile cu privire la perspectivele şi obiectivele de soluționarea conflictului transnistrean, considerăm că este necesar să amintim faptul că aceste obiective nu sunt prevăzute în niciun document din cadrul procesului de negocieri", se specifică în mesaj.

„De aceea, afirmaţiile privind «integritatea teritorială a Republicii Moldova» şi a unui oarecare «statut al Transnistriei» constituie o abordare unilaterală şi nu se bazează pe realităţile politice şi juridice", se mai menționează în comunicat.„Sperăm că toţi participanții la procesul de negocieri, în special, mediatori şi observatorii, vor respecta principiile de egalitate şi respect vizavi de deciziile luate de către ambele părţi participante la conflict".

Mai mult, în același text al așa-numitului Minister de Externe se reaminteşte că voinţa poporului a fost exprimată clar la referendumul din 17 septembrie 2006. „În acest sens, 06 octombrie 2006 a fost luată o decizie în conformitate cu hotărârea Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, care a recomandat ca autorităţile competente să ia în considerare în decizia poporului transnistrean, adoptată în conformitate cu standardele internaţionale".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite