Vezi cât costă trei nopți de petreceri horror de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulți tineri se costumează în vrăjitoare și vampiri
Cei mai mulți tineri se costumează în vrăjitoare și vampiri

De sâmbătă seara, măștile de speriat și costumele trăsnite sunt principalele reguli ale dress code-ului stabilit de cafenelele și cluburile din Capitală. În aceste zile, localurile abundă în oferte speciale pentru adepţii Halloween-ului, sărbătoare marcată în ultima noapte a lunii octombrie.

Managerii cluburilor şi-au adaptat uşor programul la sărbătoarea venită de peste ocean. Spre deosebire de America, în Moldova petrecerile de Halloween durează trei seri, încep pe 29 octombrie şi se termină pe 31. Cei mai apreciaţi şi respectaţi clienţi în aceste zile sunt stafiile, vrăjitorii, vampiri,vârcolacii sau alte creaturi care-ţi provoacă insomnii. Ei trebuie să vină costumaţi, cu bună dispoziţie şi cu bani în buzunar, iar gazdele le promit că noaptea de Holloween va fi cea mai groaznică din viaţa lor. Clienţii puşi pe şotii şi îmbrăcaţi adecvat vor petrece gratis, cei necostumaţi, vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 50 de lei. „Sunt clieţi care pot cheltui şi 1.000 de lei pe noapte la astfel de evenimente. Anul trecut au fost mai mulţi, dar şi anul acesta nu le ducem lipsa", spune Natalia Vornicescu, administratorul unui local din Chişinău.

COSTUME DE 1.000 DE LEI
Înainte de a ajunge în cluburile de noapte, la petrecerile private sau la cluburile karaoke, moldovenii trec pe la magazinele specializate, unde scotocesc prin sutele de costumaţii tentante care pot ajunge şi la 1.000 de lei. Cele mai solicitate măşti rămân a fi cele ale personajelor tradiţionale. „Cel mai des clienţii caută costume de vampir, vrăjitor, călugăriţe sau scufiţa roşie. Nu prea ţin cont de bani, important e să-şi găsească ceva pe plac", spune Cristina Mihailov, vânzătoare într-un magazin din centrul Capitalei. Petrecerile de Halloween s-au dovedit a fi şi pe placul noii generaţii care, chiar dacă nu au vârsta potrivită pentru a merge în cluburi, îşi organizează propria petrecere acasă. Nicoleta Rusu are doar zece ani, însă ştie că de Halloween prietenele sale se vor „transforma" în creaturi de speriat. La noapte vrea să fie vampir, iar dinţii sunt cel mai important element. „Totul este pregătit, mi-a mai rămas să găsesc o pereche de dinţi de vampir. Astăzi mă voi distra împreună cu alte şapte colege de clasă", spune copila care abia aşteaptă să intre în pielea lui Dracula.

SĂRBĂTOAREA „DULCE“ A COPIILOR
Halloween este o sărbătoare de origine celtică. În ziua de 31 octombrie, copiii se maschează în vrăjitori sau mumii și colindă pe la case întrebând „Păcăleală sau dulciuri?". Gazdele zgârcite se pot trezi cu o farsă jucată pe prag.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite