Veaceslav Țurcanu: „Procurorii nu sunt pregătiți să scoată la iveală adevărul despre 7 aprilie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani după evenimentele din 7 aprilie, autoritățile nu știu cine se face vinovat de acțiunile din centrul Capitalei, iar reprezentanții Ministerului Justiției spun că nu s-a făcut progres nici pe un segment.

„Cu cât mai departe suntem de 7 aprilie cu atât mai puține șanse avem de a afla adevărul despre evenimentele de atunci", a declarat Veaceslav Țurcanu, avocatul lui Victor Boboc, în cadrul Clubului Drepturilor Omului.

De asemenea acesta a menționat că una dintre cauzelele stagnării obținerii unor rezultate în privința evenimentelor din 7 aprilie sunt procurorii. „Procurorii nu sunt pregătiți pentru cercetarea cazurilor din aprilie 2009, iar aceasta cred că li se trage de la sistemul vechi", a mai adăugatVeaceslav Țurcanu.

În cadrul aceleiași întâlniri, Alexandru Tănase, ministrul Justiției a spus că aceste evenimente se pot repeta. „Dacă nu vor fi elaborate consecințe legale pentru cei care au dat dispoziții pe 7 aprilie riscăm din nou să ni se întâmple aceleași lucruri", a explicat Alexandru Tănase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite