Undă verde pentru liberalizarea regimului de vize Moldova-UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 24-25 ianuarie 2011, Cecilia Malmstrom, Comisarul European pentru Afaceri Interne, va veni în Moldova pentru a înmâna Planul de Acţiuni de  liberalizare a regimului de vize Moldova-UE.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul vizitei la Chişinău, Comisarul European va avea o serie de întrevederi cu diferiți politicieni. Subiectul cheie care va fi abordat în cadrul vizitei Comisarului va fi liberalizarea regimului de vize, implementarea Parteneriatului de Mobilitate Moldova-UE, consolidarea cooperării în domeniul justiţiei, libertăţii şi securităţii.

Totodată, Comisarul european va participa la deschiderea oficială a Conferinţei pan-europene „Contribuţia Partenerilor Estici la Programul de la Stockholm: Sinergii pentru îmbunătăţirea mobilităţii şi consolidarea securităţii", organizată la iniţiativa MAEIE cu suportul ICMPD (Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migraţiei).

Scopul Conferinţei este de a crea o platformă de dialog între statele membre ale UE şi partenerii din Est în domeniul justiţiei, libertăţii şi securităţii în vederea explorării oportunităţilor în cadrul Programului de la Stockholm şi identificării acţiunilor comune de facilitare a mobilităţii.

Reamintim că în 2010, Vlad Filat a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău vor acţiona cu  rapiditate astfel, încât cetăţenii Republicii Moldova să poată călători fără vize deja în anul 2012.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite