Un leu mai mult la microbuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătoria cu maxi-taxi se poate scumpi
Călătoria cu maxi-taxi se poate scumpi

„Preţul unei calătorii cu maxi-taxi ar putea creşte cu un leu sau chiar doi", au declarat reprezentanţi ai Asociaţiei transportatorilor privaţi din Chişinău, ca urmare a scumpirii carburanţilor. Astfel, călătorii vor trebui să achite 4 sau chiar 5 lei pentru o călătorie cu microbuzul.

Majorarea preţurilor vine după ce, în ultima perioadă, atât preţul benzinei, cât şi al gazului lichefiat au crescut cu 80, şi, respectiv, 40 de bani pe litru. „Este logic să urmeze scumpiri în lanţ. Ne-am propus să calculăm ce preţ putem stabili pentru o călătorie", explică Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei transportatorilor privaţi. „O călătorie cu maxi-taxi poate creşte la 4 lei sau 5 lei, dar deocamdată nu am luat o decizie", spune Ion Mămăligă. Conform acestuia, transportul privat asigură 50% din totalul serviciilor de transport din Chişinău.


De cealaltă parte, consilierul municipal Oleg Cernei declară că „aleşii locali nu vor accepta scumpirea călătoriilor".
Incepând de ieri, benzina cu cifra octanică 95 costă 14 lei şi 95 de bani, iar pentru motorină şoferii trebuie să achite 13 lei şi 60 de bani.
În timp ce replicile dintre autorităţi şi reprezentanţii Asociaţiei transporturilor privaţi din Chişinău curg fără încetare, întrebaţi dacă vor fi dispuşi să plătească mai mult pentru o călătorie cu microbuzul, chişinăuienii spun că nu au altă soluţie fiind, practic, nevoiţi să se conformeze deciziei şoferilor. „Sunt obligat să merg cu microbuzul, dar recunosc că dacă ar trebui să plătesc 4 lei pentru o călătorie, ar fi prea mult ", spune Victor, student la USM. ;

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite