Parada modei la ultimul sunet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcați la patru ace și cu buchete alese, absolvenții din Republica Moldova și-au luat rămas bun de la școală, iar elevii au intrat în vacanță. Bucuroși de vacață sau îngrijorați de examenele de Bacalaureat, tinerii și-au făcut planuri mărețe pentru vacanța de vară.

„Voi merge la o tabără de vară. Mă bucur că voi avea mai mult timp liber, voi putea să citesc și să merg la țară“ spune Alexandriana, elevă în clasa a șasea la liceul Spiru Haret din Capitală.

image

Mulți dintre elevi au primit o listă specială cu cărți pe care trebuie să le citească în timpul vacanței. „Am de citit nouă cărți. Îmi va fi foarte dor de colegi, dar și de profesori", mărturisește Victor Roșca, elev în clasa a cincea. Alături de elevi le-au fost și dascălii care i-au tutorit până în ultimile minute petrecute la școală. „Această zi reprezintă un final plin de succese. Copiii cu mare nerăbdare așteaptă vacanța, iar elevii din liceu sunt emoționați de examenele ce îi așteaptă. Sunt convinsă că le vor obține deoarece s-au pregătit. Le doresc succes la facultate", menționază Elena Melnic, profesor de istorie la liceul Spiru Haret.

image

La unele licee din Capitală, ultima zi de școală s-a transformat într-o paradă a modei pentru elevii claselor terminale. Fetele au puratat rochii și bijuterii alese  reușind să atragă atenția colegilor.

Ultimul sunet a răsunat pentru 397 de mii de elevi

Ultimul sunet a răsunat pentru 397 de mii de elevi din ţară, dintre care aproape 82 de mii de absolvenţi de gimnazii, şcoli medii de cultură generală şi licee. Primul examen de Bacalaureat, la limba de instruire, va avea loc pe 2 iunie. Anul acesta în municipiul Chişinău vor absolvi școala 7763 de elevi din clasa a 9-a, 1531 de elevi de clasa a 11-a din şi 6983 de liceeni, clasa a 12-a.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite