Trei ruşi şi un afgan au fost reținuți în timp ce încercau să treaca ilegal frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prutul este frecvent ales de moldoveni pentru a ajunge în România
Prutul este frecvent ales de moldoveni pentru a ajunge în România

Bărbații au fost reținuți ieri, la vama Leușeni, în jurul orei 21.30 în timp ce încercau să ajungă în România. Suspecții sunt la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Prima a fost contracarată pe același segment de frontieră.

În momentul în care au realizat că au fost observați, doi dintre bărbaţii aflaţi pe mal au sărit în apele Prutului îndreptându-se spre România. Ei au fost reținuți în timp ce ieşeau din apă. Unul dintre bărbați era din Afganistan, iar ceilalți erau din Rusia. Cei patru au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Aceştia au mărturisit că au intrat în Moldova prin regiunea transnistreană, din Capitală au urcat într-un microbuz ce se îndrepta spre Bucureşti. Ajunși la vama Leuşeni bărbații au hotărât să-şi continue „călătoria" în mod ilegal.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, colaboratorii Serviciului Grăniceri au stabilit că doi dintre cetăţenii Federaţiei Ruse sunt la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, prima fiind contracarată în luna septembrie curent, pe acelaşi sector de frontieră, direcţia localităţilor Feteasca - Rişeşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite