Tinerii care au omorât un italian au încasat ani grei de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, Judecătoria Cimişlia a dat verdictul în cazul a patru tineri învinuiţi de tâlhărie şi omorul intenţionat al cetăţeanului italian care avea şi cetăţenie americană, Fuccio Vincenzo.

Tânăra care l-a ademenit pe americanul de origine italiana în Moldova a fost condamnată la 17 ani de închisoare, unul dintre complicii acesteia a încasat 22 de ani de puşcărie, iar ceilalţi doi complici - câte 18 ani. La solicitarea procurorului, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în folosul familiei victimei a prejudiciului moral şi material în sumă totală de aproximativ 115.000 de euro.

Amintim că, la 24 aprilie 2010, cei patru printre care şi o fată, prin înţelegere prealabilă, l-au întâlnit pe Fuccio Vincenzo pe Aeroportul Internaţional Chişinău care sosise în Republica Moldova la invitaţia tinerei. Fata, de 21 de ani, a făcut cunoştinţă cu cetăţeanul de origine italiană în vârstă de 64 de ani prin intermediul unei reţele de socializare. După cîteva luni de conversaţii online, aceasta l-a convins să ne viziteze Republica Moldova.

Procurorii au reuşit să demonstreze că, după ce au întâmpinat oaspetele, cele cinci persoane au urcat într-un automobil închiriat din timp şi s-au deplasat în direcţia raionului Cimişlia, într-o pădure din preajma satului Codreni, i-au pus cătuşe, l-au luat 2.500 euro, 120 dolari SUA, 500 lei, doua telefoane mobile, un laptop şi hainele personale. Învinuiţii au strangulat victima, iar lucrurile personale i le-au aruncat într-un iaz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite