Vezi cine este fata din Moldova care a uimit America prin talentul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilia, cu arcul care i-a adus celebritatea
Lilia, cu arcul care i-a adus celebritatea

Moldoveanca Lilia Stepanova i-a cucerit pe americani cu abilităţile sale de contorsionistă. Ţinându-se în mâini, ea lansează săgeţi din arc cu degetele de la picioare. Fata a moștenit talentul de la părinţi, însă pentru a ajunge o profesionistă se antrenează de la vârsta de patru ani.

La cei 24 de ani, tânăra din Chişinău are lumea la picioare şi zeci de diplome în palmares. Asta datorită talentului său şi norocului de a ajunge în semifinalele concursului „America's got talent". Locuieşte acum în Los Angeles şi îşi împarte dragostea între Moldova şi America. Vine acasă în vacanţe, dar cel mai mult timp şi-l petrece pe continentul american. Spune că este mândră că s-a născut în Republica Moldova şi fericită că a ajuns în SUA. „Sunt cetăţean american şi sunt atât de mândră să spun asta. Mă simt binecuvântată. Este un vis care a devenit realitate. Iubesc această ţară pentru că oferă o mulţime de oportunităţi. Aici totul este posibil", mărturiseşte sportiva.

A păşit pe calea succesului încă pe când avea patru ani. Ambiţioasă şi dornică să se facă remarcată, a început să-şi imite părinţii. „Tatăl meu şi mama mea, Alex şi Ina, erau artişti de circ. Mă uitam la ei când aveau reprezentaţii şi încercam să-i copiez. Nu erau contorsionişti, dar aveau numere ce implicau mişcări complicate. Eu făceam tot felul de trucuri de contorsionism şi au văzut că sunt foarte flexibilă", explică artista. De atunci, Lilia şi-a dedicat tot timpul liber, dar şi copilăria exerciţiilor. Acum programul ei este şi mai încărcat. „Îmi place să mă antrenez patru ore pe săptămână, însă uneori pot să nu fac nimic şi două săptămâni. Totul depinde de programul pe care îl am. Călătoriile nu-mi permit să exersez prea mult, dar când nu sunt pe drumuri repet câte patru-cinci zile pe săptămână", spune tânăra.

O ORĂ DE CONTORSIONISM COSTĂ 100 DE DOLARI

În afara evenimentelor la care participă, contorsionista oferă şi cursuri particulare. O oră costă 100 de dolari, două - 85 de dolari, iar trei - 75 de dolari. Chiar şi aşa, Lilia nu le poate făgădui elevilor săi că-i vor călca pe urme. „Nu oricine poate deveni contorsionist. Unii oameni sunt maleabili din naştere, iar alţii au flexibilitate de 50% şi trebuie să lucreze foarte mult pentru a deveni cu adevărat elastici", precizează antrenoarea. Lilia spune că nu şi-ar imagina să facă altceva, chiar dacă vârsta este cel mai mare rival al său. „Îmi place să fac contorsionism, dar cu cât mai mult înaintez în vârstă, cu atât pierd din flexibilitate. Publicul nu observă acest lucru, dar eu simt. Fac anumite exerciţii pentru a evita durerea de spate, încerc să-mi protejez corpul pentru a putea profesa multă vreme", povesteşte gimnasta. În puţinul său timp liber, fata preferă să stea acasă, să se uite la televizor, să asculte muzică sau să gătească. Are şi o pasiune. „Îmi place foarte mult să zbor cu avionul împreună cu prietenul meu", dezvăluie tânăra. Fericită că a a atins succesul peste Ocean, că are propriii fani şi clienţi, sportiva nu se opreşte aici şi este convinsă că poate mai mult de atât. „Vreau să aduc nişte schimbări în show-ul meu în acest sezon. Lucrez pentru NBA, am câte două prezentări pe an şi trebuie să mă asigur că publicul nu se plictiseşte", conchide profesionista.

Cu cât mai mult înaintez în vârstă, pierd din flexibilitate. Publicul nu observă, dar eu simt.
Lilia Stepanova

„Moldova e în Africa“

Aflată pe continentul american, tânăra nu-şi ia gândul de la ţara în care s-a născut. Chiar dacă spune că America îi poate oferi tot ce-şi doreşte, sunt unele lucruri pe care le poate găsi doar în Moldova. „Ador plăcintele. Cu siguranţă acestea sunt printre bucatele ce lipsesc în Statele Unite ale Americii. Tocmai am revenit din Moldova. Am fost la o nuntă şi, deocamdată, nu duc dorul mâncărurilor tradiţionale", ne-a spus Lilia. „Totuşi, americanii sunt mai deschişi decât moldovenii. În SUA, un om al străzii care munceşte mult poate deveni cea mai bogată persoană", adaugă tânăra. Sportiva recunoaşte că americanii au probleme în ceea ce priveşte localizarea Moldovei pe hartă. „Majoritatea nu ştie unde este Moldova. Cel mai mult m-a amuzat o persoană care m-a întrebat dacă Moldova se află în Africa. Sunt impresionată atunci când cineva cunoaşte ţara mea", mărturiseşte Lilia Stepanova.

Evenimentele care au lansat-o

Lilia Stepanova a avut sute de prezentări în faţa a mii de oameni care o așteaptă de fiecare dată cu un program nou și o coreografie ce-i va lăsa fără grai. Moldoveanca a participat la diverse evenimente şi gale, printre care prezentările de la partidele din cadrul Asociaţiei Naţionale de Baschet (NBA). „Lilia este un artist uimitor. Aș recomanda-o tuturor persoanelor care sunt în căutarea unei pauze de divertisment. Este un profesionist, atât pe scenă, cât și în culise", spune Jackie Maldonado, coordonatorul jocurilor Houston Rockets, o echipă de baschet din statul american Texas.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite