Tablourile unei vieţi scurtate de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olga îşi câştigă existenţa din vânzarea propriilor lucrări
Olga îşi câştigă existenţa din vânzarea propriilor lucrări

Viaţa Olgăi Cârnaţ este noua poveste din campania „Să facem un Crăciun adevărat!".Condamnată la scaunul cu rotile, Olga a început să facă lucrări de artizanat pentru a putea supravieţui.

Olga Cârnaţ ( 35 ani) locuieşte în raionul Dubăsari, iar viaţa ei este legată de scaunul cu rotile. Cu voce slăbită şi tristă, Olga ne-a povestit nenorocirile care au lovit-o la vârsta de numai 14 ani. Pentru ea, ajunul Revelionului nu este motiv de bucurie, ci mai degrabă ziua care-i reaminteşte de cât de nedreaptă poate fi viaţa.

TRĂIEŞTE DIN ARTĂ
„În ajun am dansat. Din cauza unui geam deschis, m-a tras curentul şi am ajuns la spital cu febră. Apoi am făcut ulcer, iar la cea de-a doua internare, medicii mi-au prescris acelaşi tratament, fără a face investigaţii. Am primit o supradoză de injecţii care mi-au infectat sângele. În câţiva ani am ajuns în scaunul cu rotile", povesteşte Olga Cârnaţ, pentru care «durerea» este starea prin care trece zilnic. Olga locuieşte cu iubitul ei, Radu, şi cu mama sa, singurele ajutoare pe care le are. Aceasta lucrează zilnic la tablouri, din vânzarea cărora îşi permite să-şi cumpere cele mai ieftine medicamente.

Olga face tablouri din mărgele, scoici, sticlă şi fasole

Foto: Unul dintre tablourile Olgăi Cârnaţ

„Am început să fac lucrări artizanale la vârsta de 25 de ani. Îmi doream ca micuţii de la ţară, care nu au văzut marea, să vadă frumuseţea scoicilor", explică Olga, care face obiecte de artă din mărgele, scoici, sticlă şi fasole. Până acum a făcut 70 de lucrări pe care le-a prezentat în Franţa, Italia, Spania, SUA, România şi Portugalia.

image

Foto: Olga face tablouri din scoici, mărgele, sticlă şi fasole

CUM O PUTEM AJUTA PE OLGA

Olga suferă de artrită reumatoidă poliartrită de gradul patru, iar din pensia de 600 de lei nu-şi poate asigura tratamentul. Cei care doresc să o ajute o pot face prin intermediul redacţiei „Adevărul", la numărul de telefon: 84 31 80 sau email: chisinau@adevarul.ro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite