Studenţii săraci vor primi ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care provin din familii social-vulnerabile şi vor să înveţe sau să-şi continue studiile la una dintre universităţile din Moldova pot obţine burse speciale cu o singură condiţie: să aibă o medie de cel puţin 8.

Aceştia pot obţine un ajutor financiar anual în valoare de până la 1.500 de dolari. Angela Muşet, directorul Centrului de Informaţii Universitare, a menţionat că pentru bursă sunt eligibili studenţii din primul an de studii, la zi, dar şi cei din anii II şi III care au mai beneficiat anterior de banii din cadrul programului. Proiectul presupune o bursă adiţională decât cea pe care o poate avea deja studentul de la stat, fie că studiază în bază de contract, fie că este la un loc de studii cu finanţare bugetară.

BANI DOAR PENTRU CEI CU MEDII DE PESTE 8
Aplicanţii trebuie să aibă o medie a notelor de cel puţin 8,5, în cazul studiilor la ştiinţele umaniste, şi 8, în cazul ştiinţelor exacte. Dosarul trebuie să fie depus la Centrul de Informaţii Universitare, în perioada 1-30 septembrie.

Valoarea totală a burselor destinate tinerilor care provin din familii cu mulţi copii, sunt orfani sau cu dizabilităţi, este de 285.000 de dolari.
Loretta Handrabura, viceministrul Educaţiei, a declarat că statul are capacitatea să acorde burse de diferite categorii pentru 70% din totalul studenţilor înmatriculaţi. Anul trecut în cadrul Programului „Burse Suplimentare pentru Tineri din Familii Dezavantajate", 264 de studenţi din familii social-vulnerabile au primit bani pentru studii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite