Studenții basarabeni din România se leapădă de Moldova lui Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenții sunt dezamăgiți de rezultatele alegerilor din 28 noiembrie
Studenții sunt dezamăgiți de rezultatele alegerilor din 28 noiembrie

Rezultatele alegerilor din Republica Moldova au fost urmărite cu sufletul la gură de către studenții basarabeni din România. Însă, acestea i-au luat prin surprindere, văzându-şi spulberate visele şi speranţele pentru un viitor mai bun în ţara lor.

„Este inexplicabil cum 40% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne au putut să voteze pentru Comuniști", spune revoltat Radu Ciobanu, vicepreședintele Asociației Tinerilor Basarabeni din Iași. Chiar dacă sunt nemulțumiți de rezultatele alegerilor din 28 noiembrie, studenții din Iași îşi pun speranţă în negocierile dintre partidele care au intrat în Parlament. „Noi suntem un pic dezamăgiți. Acum toată lumea așteaptă să vadă scenariile post-electorale. Suntem curioşi cum se vor coaliza aceste partide și cum va arăta noua guvernare la Chișinău. Studenții sunt sceptici în privința Partidului Democrat. Unica speranță este ruperea a două voturi de la Comuniști. Noi așteptăm negocierile și după aia vedem ce vom face", explică Radu Ciobanu, vicepreședintele Asociației Tinerilor Basarabeni din Iași.


Tinerii basarabeni din Bucureşti, dezamăgiţi

Aceeaşi dezamăgire se resimte şi în rândul studenților basarabeni din București care sunt mai radicali şi spun că nu vor să se mai întoarcă acasă. „Aleg să rămân aici decât sub conducerea comunistă de la Chişinău. Instabilitatea politică din ţară e o problemă pentru noi tinerii. În Bucureşti mă simt bine, aici pot să dorm liniştit. Pentru mine România nu este deloc o ţară străină, e acasă" a declarat unul din membrii Uniunii Naţionale a Tineretului Basarabean din România, Radu Tîrsînă.
Basarabenii au stat ore în şir la coadă alaltăieri pentru a vota la cele două secţii de votare deschise în Bucureşti, la ambasadă şi la consulat. La fel s-a întâmpolat în toate secţiile de votare deschise în oraşele din România în care sunt centre universitare. Tinerii basarabeni au sperat că poate de data aceasta o să fie mai bine, dar rezultatele de la alegeri au arătat că Partidul Comuniștilor se menține în topul preferințelor politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite