Șleahtițchi: „Istoria românilor rămâne la ea acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Subiectul Istoria Românilor este prea politizat, trebuie să-l scoatem din zona politică și să-l aducem în educație", afirmația aparține ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.

Potrivit ministrului educației, anul acesta nu s-a schimbat nimic față de anul trecut, iar istoria românilor rămâne în programa școlară. Din toamnă, elevii vor învăţa un singur obiect, Istoria, ce va fi compus din trei compartimente, aşa cum a fost conceput obiectul încă în 2006: 50% universală, 45% națională și 5% locală sau regională.

„Această istorie este rezultatul unei munci colective cu istoricii și fac un apel la calm, corectitudine şi nepolitizare a educaţiei", a mai declarat Şleahtiţchi. În replică la cuzațiile PSD-ului precum că minstrul ar fi încălcat Constituţia când a decis să editeze noi manuale de Istorie a Românilor, Mihail Şleahtiţchi a spus că sunt niște acuzații false. „Manualele de studiu sunt o donaţie din partea statului român și sunt material didactic suplimentar. Nu au fost cheltuiți bani publici", a conchis membrul Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite