Scandal în Parlament. Deputații nu-și pot împărți funcțiile în Parlamentul Tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima şedinţă de legislatura a III-a a Parlamentul Tinerilor a început cu proteste
Prima şedinţă de legislatura a III-a a Parlamentul Tinerilor a început cu proteste

Prima şedinţă de legislatura a III-a a Parlamentul Tinerilor a început cu stângul. Un grup de tineri deputaţi au protestat în faţa Palatului Republicii chiar înainte de a se da startul acesteia.

Protestatarii au învinuit actualul coordonator al Forumului Naţional Legislativ de Tineret (FNLT) că ar fi dictator. „În Parlamentul Tinerilor se guvernează despotic el a exclus şi înlocuit 80 de tineri legislatori care au muncit. Dacă nu ne supunem domnului Bejenaru suntem marginalizaţi, intimidaţi şi prin urmare acei tineri sunt scoşi din circuit. Tinerii erau siliţi să scrie proiecte. Am încercat să intervenim să discutăm cu Sergiu Bejenaru, dar de fiecare am fost daţi afară", a declarat Valentin Purici, din fracţiunea social democraţilor.

Acuzaţi de traseism politic
Replica coordonatorului FNLT nu s-a lăsat mult aşteptată. „Noi simulăm activitatea Parlamentului Republicii Moldova, dar pornind de la fracţiunile Parlamentului European. Este un proces firesc, democratic. Este o procedură firească de excludere a colegilor din fracţiuni. Persoanele care au protestat sunt permanent nemulţmite, au plecat dintr-un partid în altul, iar colegii i-au pedepsit", a explicat Sergiu Bejenaru. „Aceşti tineri au căzut într-o depresie extraordinară când au aflat că ei nu vor primi salarii pentru faptul că vor asista la şedinţe sau că nu vor avea imunitate, unii au solicitat şi maşină de serviciu", a mai adăugat Bejenaru.

Mărul discordiei a fost funcţia de Secretar General al Parlamentului Tinerilor care a stârnit nemulţumiri şi haos între fracţiuni. În timp ce Secretarul General al Legislaturii a III-a, Vasilii Mihăieş a anunţat că se retrage, pentru aceeaşi funcţie a fost propusă Elena Condurache care ulterior şi-a dat demisia din Parlamentul Tinerilor. „Nu vreau să fiu Preşedintele Parlamentului şi nici Secretar. De ce domnul Lupu susţine acest proiect care este coruptibil? Membrii vechi au fost daţi afară ca să vină cei noi", a declarat Elena Condurache. Parlamentul Tinerilor a fost lansat în anul 2008 şi este formul naţional de tineret, apolitic şi echidistant, care reprezintă toţi tinerii din Moldova. Activitatea Parlamentului Tinerilor reprezintă o simulare a procedurii legislative din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite