Savanții din Republica Moldova vor colabora cu cei portughezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Ştiinţe a Moldova şi cea din Lisabona, Portugalia, au semnat un Acord de colaborare ştiinţifică. Acesta presupune cercetări comune în domeniul ştiinţelor sociale, axându-se pe migraţie, integrare europeană şi demografie.

Directorul Institutului Integrare Europeană şi Ştiinţe Politice (IIEŞP) al AŞM, Victor Moraru, a declarat pentru Info-Prim Neo că Moldova şi Portugalia se află la etapa de identificare a proiectelor şi surselor de finanţare pentru realizarea lor.

Potrivit lui Moraru, țara noastră poate prelua şi experienţa Portugaliei în ceea ce priveşte integrarea europeană. „Portugalia deja a trecut drumul pe care suntem noi acum. Planificăm să colaborăm şi în acest sens cu omologii noştri din Lisabona", a spus directorul IIEŞP.

Vizita reprezentantului mediului academic moldovenesc în Lisabona a fost posibilă datorită implicării Ambasadei Moldovei în Portugalia şi a ambasadorului Valeriu Turea care, potrivit lui Victor Moraru, a depus eforturi susţinute ca să demareze colaborarea ştiinţifică moldo-portugheză.

Anterior au fost semnate și alte două acorduri: între Universitățile Tehnice din Chișinău și Lisabona, precum și între Universitatea de Stat din Moldova şi Institutul Superior de Ştiinţe Sociale şi Politice din capital lusitană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite