SONDAJ: Ce vor moldovenii de la viitorii parlamentari?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Moldova 2010
Alegeri Moldova 2010

Basarabenii au mers azi la secţiile de votare fiind decişi să pună punct haosului şi instabilităţii politice. Trei scrutine legislative într-un an şi jumătate este prea mult, spun oamenii.

Ei speră că de data aceasta în parlament va fi creată majoritatea necesară pentru a vota preşedintele ţării şi nu se va repeta situaţia de după 5 aprilie şi 29 iulie anul trecut, când tentativele repetate au eşuat, ceea ce a condus la anticipatele de astăzi. Reporterul „Adevărul” i-a întrebat pe cetăţeni ce mai aşteaptă de la viitorii deputaţi. Pe lângă stabilitate politică, oamenii îşi doresc locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, iar unii visează la Unire cu România.

Tatiana Gavriş

„Vreau ca în Moldova să fie stabilitate, să trăim în linişte şi pace. Îmi doresc ca dimineaţa, când mă trezesc, să nu mă gândesc că nu am ce mânca, cu ce plăti facturile. Să nu-mi fie frică de hoţi când ies în stradă, toţi să fie calmi şi să avem un viitor asigurat. Să fie creată o majoritate parlamentară care să poată alege şeful statului.”

Vasile Cojan
„După aceste alegeri sper că vor fi adoptate legi ce vor asigura un viitor mai bun copiilor şi nepoţilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca urmaşii noştri să aibă o viaţă mai liberă, să dispară frica.”
 
Vasile Anastasiu
„Am observat azi mai mulţi alolingvi decât români de-ai noştri la secţia unde am votat. Oare chiar şi de data aceasta să dăm în bară? Treziţi-vă, băştinaşi mai devreme şi mergeţi la votare! Eu m-am născut înainte de 1940, în România, şi vreau din tot sufletul ca după aceste alegeri să se producă minunea aşteptată de mulţi - Unirea cu Patria-mamă.”

Ion Duminică

„Sper ca viitorii parlamentari, indiferent de culoarea politică, să aibă grijă de bătrâni. E o mare bătaie de joc că există pensii de 600 de lei (40 de euro). Nici tinerii n-o duc bine. Vrem schimbare: bătrânii să poată merge la odihna binemeritată, având o susţinere financiară suficientă din partea statului. Iar locurile lor să le ocupe tinerii, care să nu trăiască la limita sărăciei. Să fie revăzut sistemul de impozitare, pentru a exclude contabilitatea dublă. Să fie majorate  indemnizaţiile pentru copii.”

Veronica Scutaru
„Îmi doresc democraţie în ţară, libertate. Să putem iniţia afaceri fără să trebuiască să dăm mită, să dispară birocraţia din toate instituţiile de stat.”

Tatiana Gavriş
Vasile Cojan
Vasile Anastasiu
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite