SĂNĂTATE Se scumpesc polițele de asigurare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițele de asigurare medicală devin mai scumpe
Polițele de asigurare medicală devin mai scumpe

Persoanele care nu sunt oficial angajate în câmpul muncii vor trebui să plătească mai mult pentru asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Prima calculată în sumă fixă, pentru aceste categorii de persoane va fi cu 210 de lei mai mare și va constitui 2982 lei. Potrivit Info-Prim Neo, anterior se preconiza o scumpire cu aproape 300 de lei.

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în anul 2012, calculată în formă procentuală în raport cu salariul şi alte recompense, rămâne în mărime de 7%, achitată în cote-părţi egale de către angajator şi angajat.

Proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pe anul 2012 a fost aprobat, vineri, de Guvern şi urmează să fie transmis Parlamentului.

În proiect este păstrată reducerea cu 50% din mărimea poliţei de asigurare cumpărată în primele 3 luni de la intrarea în vigoare a legii. Proprietarii de terenuri cu destinaţie agricolă pot obţine poliţa cu o reducere de 75%, până la încheierea recoltării.

O noutate constă în faptul că persoanele neasigurate vor trebui să plătească câte 20 de lei pentru fiecare vizită la medic. Excepţie fac cazurile în care persoanele suferă de maladii social-condiţionate cu impact major asupra sănătăţii publice, anunță Info-Prim Neo. Actualmente persoanele neasigurate beneficiază de asistenţă medicală primară şi urgentă la fel ca cele asigurate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite