Revista Presei: Vlad Filat a ajuns a fi un premier pur formal al Republicii Moldova, iar oligarhia confiscă puterea de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii şi structurile subordonate Partidului Democrat condus de Marian Lupu practic blochează orice activitate a Guvernului condus de liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, constată săptămânalul economic „Ekonomiceskoie Obozrenie".

Potrivit publicaţiei Vlad Filat a ajuns să fie un premier pur formal al Republicii Moldova. Mai mult, premierul în realitate nu controlează activitatea Guvernului, iar o parte din executiv nici nu îl mai ascultă şi lucrează contra acestuia.

Oligarhia confiscă
puterea de stat

În acelaşi timp, analistul politic Petru Bogatu susţine pe blogul său că „Oligarhia confiscă puterea de stat".
Potrivit lui Bogatu, „odată cu intrarea în politică a unor afacerişti orgolioşi şi extrem de controversaţi, abuzul, lăcomia şi necinstea se cuibăresc tot mai mult în administraţia centrală. După confiscarea statului de Voronin şi Partidul Comuniştilor, acum oligarhia încearcă să-şi adjudece întreaga putere politică", scrie analistul politic.
În opinia lui Petru Bogatu, "Se urmăreşte instaurarea unui regim prădalnic după o faţadă democratică şi europeană. La Chişinău recidivează, de fapt, cunoscuta patologie a lumii a treia de concreştere maladivă a birocraţiei şi a marilor afaceri care se soldează în cele din urmă cu mafiotizarea totală a statului. Dacă liderii AIE nu se dumeresc şi nu-i opresc pe oligarhii cinici care au tupeul să privatizeze până şi autoritatea publică în interesul lor personal, va fi jale mare", afirmă Petru Bogatu.

Băncile din Moldova sunt
extrem de profitabile


Activitatea bancară în Republica Moldova este extrem de profitabilă, susţine guvernatorul Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu, într-un interviu pentru revista „Profit".
Potrivit lui Drăguţanu, „din cauza acestei profitabilitati enorme sistemul bancar moldovenesc, în general, este supradimensional şi ineficient pe interior".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite