Revista presei: Moldova însângerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi afli cum sunt descrise meleagurile noastre într-un roman scris de un francez, cum se pregătesc tinerii de 1 septembrie și că Nora lui Smirnov este chemată la Procuratura de la Moscova.

Drumuri însângerate și râuri cu cadavre ce plutesc la suprafață. Așa sunt descrise plaiurile noastre mioritice într-un roman apărut anul acesta în librăriile franceze anunță ProTV. Romanul „Bordelul Sorocii", scris de un francez de origine evreiască, descrie pogromul evreilor din Moldova anilor 40. Autorul cărții dezvăluie și niște laturi necunoscute până acum ale țăranilor moldoveni - cruzimea, ura și dorința de sânge.

A început goana după ţinutele de 1 septembrie, părinţii se plâng că nu pot ţine pasul cu dorinţele odraslelor este subiectul de la PublikaTV. Mai e puţin până începe şcoala, iar elevii nu vor să-şi impresioneze colegii numai cu amintirile de vacanţă, ci şi prin achiziţiile vestimentare. Aşa că a început goana după ţinutele de 1 septembrie. Părinţii spun, însă, că nu pot întotdeauna ţine pasul cu dorinţele odraslelor. Pentru adolescenţi, alegerea hainelor potrivite pentru şcoală a devenit o adevarată provocare.

Nora lui Smirnov chemată la Procuratura de la Moscova, scrie Unimedia. La 20 august, în timpul trecerii frontierei de stat a Federației Ruse de către preşedintele fondului de caritate „Planeta copiilor", preşedintele biroului regional Vologda și membru al Consiliului Central al partidului „Spravedlivaia Rossia", Marina Smirnova, i-a fost înmânată o citaţie cu obligaţia de a se prezenta la Procuratura orașului Moscova pentru a depune mărturii cu privire la dosarul „infracţiuni comise împotriva Federaţiei Ruse".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite