Revista presei: Cozi lungi la vamă. Moldovenii care muncesc peste hotare vin acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educației îndeamnă rectorii să nu accepte candidaturile absolvenților de liceu cu diplome speciale din Autonomia Găgăuză, Moldova, prima data la un Campionat International de Karaoke, Cozi lungi la vamă. Moldovenii care muncesc peste hotare vin acasă sunt doar câteva subiecte de astăzi.

„Cozi lungi la vamă: Moldovenii care muncesc peste hotare vin acasă“, anunţă PublikaTV. Luna august este perioada concediilor pentru mulţi moldoveni care muncesc în străinătate. Unii dintre ei preferă acum să vină acasă. Numai că bucuria de a-şi revedea apropiaţii este umbrită de orele pierdute în vamă. Vameşii, la rândul lor, explică situaţia prin faptul că traficul prin punctele de trecere a crescut considerabil în ultimele zile.

„Ministrul educației îndeamnă rectorii să nu accepte candidaturile absolvenților de liceu cu diplome speciale din Autonomia Găgăuză" este subiectul anunţat de Radio Europa Liberă. Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi a îndemnat luni rectorii universitari să nu accepte la studii liceeni cu diplome speciale de bacalaureat din Autonomia Găgăuză.Adunarea Populară de la Comrat a decis săptămâna trecută să elibereze diplome speciale, fără notele la limba română, celor 92 de liceeni din 1050 care nu au luat anul acesta examenul.

„Moldova, prima data la un Campionat International de Karaoke", relatează ProTV. Moldovenii dornici de petreceri au fost testati la cat de bine canta karaoke. Pentru prima data Moldova va participa la un Campionat International de Karaoke, asa ca in aceste zile la Chisinau au avut loc mai multe preselectii. Cine va merge la Dublin, unde va avea loc concursul, se va afla pe 12 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite